Amla - pokladnice tradice a nezměrných výhod.
Amla (Phyllanthus emblica), známá také jako indický angrešt, je opadavý strom, který pochází z Indie a roste po celé jihovýchodní Asii, včetně Srí Lanky, Nepálu, Číny a Malajsie. Strom amla dosahuje výšky až osmi metrů a nejlépe se mu daří v tropickém a subtropickém podnebí. Jeho malé, kulaté plody jsou zelenožluté barvy, mírně žebrované a mají charakteristicky nakyslou chuť. Díky své výživové hodnotě jsou velice oblíbeny, zejména v tradiční indické medicíně - ajurvedě. Obsahují přirozeně se vyskytující živiny, včetně minerálů, jako je vápník, draslík a železo.
V ajurvedě se amla nazývá také amalaki. Amalaki je jednou ze tří složek tradiční ajurvedské směsi nazvané Triphala, která se používá k očistě organismu. Triphala znamená "tři plody" a kromě amly ji tvoří také haritaki (Terminalia chebula) a bibhitaki (Terminalia bellirica).
Amla má velice dlouhou tradici použití. Často se používá jako součást každodenní rutiny pro podporu celkové pohody. V ajurvedě je dlouho používána jako potravina, která přispívá k vnitřní harmonii a rovnováze těla. Najdeme ji také v kosmetických produktech pro péči o vlasy a pokožku.